Historien

om Limfjords Gin

Er historien om en bondemand, en michelinkok og en iværksætter – Der ønskede at indkapsle Limfjordens friske sind i en Gin. Læs mere om folkene bag længere nede på siden. 

 

Hybenrosesirup

Twist din gin og tonic med sirup lavet på Hybenrose.

Hybenrosen pryder de fleste strande ved Limfjorden i månederne juni og juli med sine smukke lilla blomster.

 100g citronsaft.

100g vand.

200g sukker

 1-2 håndfulde hybenroser.

 Kog Citronsaft, vand og sukker sammen. Tilsæt hybenroserne når sukkerlagen er kold. Lad stå i 3-4 dage hvorefter hybenroserne sigtes fra. Sirupen opbevares på køl. Tilsæt 2-3 spsk. til din gin og tonic.

Tørret citrus

Tør citrusfrugter og opnå dybere og mere afbalanceres smag. Tør rigeligt, da de kan holde sig længe.

 

Skær citroner eller lime, i ca. 1,5cm tykke skiver.

Tør disse på en rist i en varmluftsovn.

Ovnen skal stå på klem, og tørre i ca. 4 timer, ved 80 grader.

 

Erstatter den normale citron i gin og tonic. OBS: twist den eventuelt med lidt friskkværnet peber.

Gin & Tonic

Gin’s bedst kendte kompagnon er tonic. Tonic findes i mange varrianter og prisklasser. 

En klassisk gin og tonic blandes i forholdene

4cl Gin

10cl Tonic

 

Gin og Tonic kan twistes med ting som

Agurk

Lime/Citron

Rosmarin

Peber

..Og mange andre ting.  

N

Niels Clausen

Niels er bondemand. Hans kendskab til Mors’ fede muld er uden sammenstykke. Derudover er han ginproducent og en vaskeægte troldmand, når det kommer til gin opskrifter. Niels’ lyst til at tænke ud af boksen, og forsøge sig med lokale råvare, der i ginverdenen ses som utraditionelle, giver Limfjordsgin dens karakteriske smag.

N

Rasmus Kardyb

Rasmus er Kok. I mange år har han huseret på den københavnske michelinscene, inden han vendte ‘hjem’ til Limfjorden. Hans mission er at sætte fokus det skattekammer af råvarer og producenter, som Limfjorden rummer. Rasmus’ smagsløg hjulpet os med at finde den helt rigtige opskift.

N

Jørgen Christiansen

Jørgen er serieiværksætter og manden der kan få alting til at lykkes. Hans know-how og erfaring inden for iværksætteri sørger for vi konstant har snuden i sporet.